Cursus koelen & bewaren

Ben of wil je actief zijn in de bewaring van fruit én jezelf hierin ontwikkelen?

De cursus Koelen & Bewaren is een initiatief van Fruit Tech Campus in samenwerking met Nekovri Talenten College en onder inhoudelijke leiding van Frank van de Geijn, Wageningen University & Research. 


Ontwikkeld voor koelers & bewaarders van fruit, en telers en medewerkers. Ook geschikt voor de professionals in handel-, afzet- en kwaliteitsorganisaties, technische bedrijven en voor de adviseurs en voorlichters.

Datum:  21 & 28 maart en 4, 11, 18 & 25 april 2024

Tijdstip:  15:30 – 20:00 uur

Duur:  6 dagdelen

Locatie:  Fruit Tech Campus, Geldermalsen, incl. bedrijfsbezoek

Cursusprijs:  € 1.134,00* exclusief btw

*Deze cursus komt in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten:   


HandelGroeit   

Deze cursus komt in aanmerking voor vergoeding van maximaal 40% van HandelGroeit. Kijk op de website van HandelGroeit.  


Colland Arbeidsmarkt  

Nederlandse werkgevers die voor de werknemer(s) premie betalen aan het fonds Colland Arbeidsmarkt kunnen voor de medewerker die deelneemt aan deze cursus, gebruik maken van de subsidieregeling voor cursussen Open Teelten Tuinbouw van Colland Arbeidsmarkt. Deze vergoeding is maximaal 85%. Kijk op de website van Colland.

WAAROM DE CURSUS KOELEN & BEWAREN?

Na het volgen van deze cursus ben jij in staat vanuit strategie de beste operationele beslissingen te nemen in het bewaren van fruit. Jij levert de juiste en beste kwaliteit fruit aan jouw afzetmarkt!


Tijdens de cursus nemen we je mee in het proces van aanwijzen van het bewaar- of kwaliteitsdoel naar product en technologie, om vervolgens in combinatie de slag te maken naar jouw praktijk.

DE CURSUS IN HET KORT:

BEWAAR-KWALITEITSDOEL & KETENDEFINITIE

Aanwijzen van

  • Kwaliteit
  • Periode
  • Termijn

TECHNOLOGIE

  • Impact na-oogst technologieën
  • Welke technologie is nodig?
  • Checks: wat heb je nodig aan tools en waarom?

DE CURSUS KOELEN & BEWAREN IS EEN INITIATIEF VAN:

PRODUCT

  • Fysologie
  • (Invloed van) Initiële kwaliteit
  • Welke condities zijn nodig?

DE PRAKTIJK: HOE BEWAREN?

  • Gebreken: van herkenning & oorzaken naar condities
  • Vruchtkwaliteit
  • Hoe bewaren & meten?

ONDER INHOUDELIJKE LEIDING VAN FRANK VAN DE GEIJN

Geïnteresseerd?

Meld je via onderstaande knop aan voor de cursus Koelen & Bewaren of bekijk de flyer!

Aanmelden →

Meer informatie?

Neem persoonlijk contact op met info@nekovri.nl.

Share by: